2013. május 22., szerda

Gombás cukkinis sonkás calzone


Múlt  héten valamelyik este a Paprika tévén volt Jamie Oliver egy calzone recepttel ami kedvet csinált a calzone-hoz.  Régen kis méretben készítettem Limara pizza tésztájával most is ezzel készült csak kicsit másképp.
Hozzávalók:
2      tk.     só
3      ek.    olíva olaj
10    dkg.  tk. tönköly liszt
10    dkg   finom tönköly liszt
20    dkg   rétes  liszt
20    dkg   finom liszt
3,3     dl    víz
1        tk    cukor
2       dkg  élesztő

Kenyérsütőben 20 percig dagasztottam a tésztát, kelesztő tálban duplájára kelesztettem ( nálam panelben fél óra). Előre elkészítettem a tölteléket.
Hozzávalók:
50   dkg   gomba
2       db   közepes cukkini
10    dkg  pulyka sonka
20    dkg  sajt ( trappista nem volt itthon mozzarella) 
2       ek   olíva olaj
1     tub.   spar pizza szósz
só, bors
Gombát és a cukkinit megpucoltam felszeleteltem illetve felkockáztam és megmostam.Olajon zsírjára pároltam hozzá adtam a sonkát pár perc múlva  hozzá kevertem a pizza szószt és összeforraltam. Kicsi kb 5 dkg sajtot reszeltem bele.



A megkelt pizza tésztát 8 felé osztottam egyenként  kör alakúra  nyújtottam és megtöltöttem, félbe hajtottam és formáztam. Sütő papírral bélelt tepsire tettem és 20 percet kelesztettem. Sütőt 230 fokon előmelegítettem és a sajttal megszórt vízzel lespriccelt calzone-t körülbelül 35 percet sütöttem.   Jó ötlet volt elkészíteni, mert finom lett.



3 megjegyzés:

Unknown írta...

Ez valóban étvágygerjesztően néz ki .Gratulálok !

Unknown írta...

Iza voltam .

Marianna Beszteri írta...

@Unknown
Iza köszi a dicséretet! Ez az étel amolyan mi van hűtőben volt és jól összejött! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis