2013. július 13., szombat

Rózsa csokros torta 28. házassági évfordulonkra


28 év elég hosszú idő bár úgy tűnik hamar elmegy de sok szép pillanat van benne. Ami rossz azt elfelejtjük, mert felesleges vele foglalkozni elmúlik és kész Szépre viszont érdemes emlékezni..
Rózsa már kis gyerek korom óta kedvenc virágom ezért készül nálam sok rózsás torta. Esküvői csokrom is az volt.. most is az került a tortánkra.
Piskótát 10 db tojásból 20 dkg cukorból és 20 dkg lisztből készítettem 23x35 cm-re állított sütőkeretben amit sütőpapírral kibélelt gáztepsiben sütöttem.
Krém és a többi receptje itt. Bordó fondant a szülinapi tortámból maradt ami itt található. Ha régebbi fondant használok akkor azt mikróba felmelegítem és jól átgyúrom  utána ebből készültek a rózsák:


Töltés előtt a piskótát ketté vágom  végéből levágok 11,5 cm-es darabot és ezt e két részt teszem középre. További készítés úgy készül mint a focipályánál. Végén a csokrot és a többi dekorációt felteszem. Színezet vajkrémmel habzsákkal és csillagcsővel díszítettem.  :) Szerettem volna rá pici fehér virágokat készíteni rá de a fondant lágysága miatt nem jött össze. Így Oetker   virágok kerültek rá. Ma  felvágtuk és ízlett a családnak.

6 megjegyzés:

María írta...

Sok boldogságot kívánok Nektek az évforduló alkalmából.
Csodás tortát készítettél.

Mary írta...

@María
Köszi szépen María! :)

Marika63 írta...

Nagyon Boldog Házassági évfordulót kívánok Nektek!! (Igaz kicsit megkésve, de a nyolc napba belefér...) A torta gyönyörű.

Mary írta...

@Marika63
Marika köszönjük szépen!! Igyekeztem, hogy szép legyen köszi!! :)

marisz57 írta...

Igaz, hogy kicsit későn értem ide, de a jókívánság mindig érvényes.
Sok boldog együtt töltött évet kívánok nektek!
Nagyon szép a torta, biztos finom is volt!

Mary írta...

@marisz57 Köszönjük szépen Marisz! Igen jókívánság mindig jól esik! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis