2014. január 17., péntek

Tyúk pörkölt

Mostani fejlécem kerül terítékre vagyis írok róla egy rövidet.


Képek kezdéstől a végéig. 3,7 kg-os tyúkot vettem a múlthetén hétvégére készült az aprólékból leves a nagyobb darabokból pörkölt.
Hozzávalók:
1 tyúk nagyobb darabjai feldarabolva melle kifilézve
5 fej vörös hagyma, só, bors, piros paprika, csípős fűszer, sertés zsír,
Hagymákat megpucoljuk felkockázzák zsíron vagy olajon megpirítjuk ezután tesszük rá a fűszereket  felöntjük vízzel ami körülbelül 3 dl.


 Felforraljuk és beletesszük a tyúk darabokat. Puhára főzzük nekem körülbelül 2,5 óra volt


Tíz adag lett belőle. Vasárnap nokedlivel:


Hétfőn tarhonyával tálaltam:


Van aki csemege uborkát én céklát ettem hozzá. Nagyon finom lett.

6 megjegyzés:

Anikó írta...

jaj az egyik legfinomabb pöri a világon, meg a tyúkleves is, egyszerűen imádom, jó hogy sokáig kell főzni, de megéri, guszta lett nagyon:-))))

Viki írta...

Úristen Marym! hol vettél ekkora tyúkot? Ekkora nekem is kell !!!! :) Nagyon gusztusos. Jobban szeretem a tyúkot, mint a csirkét !

Marianna Beszteri írta...

@Anikó
Anikó nagyon finom lett olyan igazi régi ízű! :)

Marianna Beszteri írta...

@Viki
Viki Újpalotán a vásárcsarnokban pörköltnek egyértelműen jobb a tyúk ízre minden szempontból persze levesnek is. Köszi a dicséretet! :)

Marti Martinelli írta...

Kedvencem!

Marianna Beszteri írta...

@Marti Martinelli
Nekem is Marti! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis