2014. november 8., szombat

Marha pörkölt

Ritkán veszünk marhahúst inkább csak ünnepibb alkalmakra ez a pörkölt még férjem szülinapjára készült.


Hozzávalók ( 8 adag):
2    kg    marha felsál
4    db   nagyobb fej vöröshagyma
ízlés szerint só, bors, csípős paprika krém, piros fűszer paprika, olaj vagy zsír ( nyáron persze lehet paprikát és paradicsomot tenni bele)

A húst felkockázzuk és alaposan megmossuk, hagymákat megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, levesszük a tűzről hozzáadjuk a csípős paprika krémet és fűszer paprikát, vízzel felöntjük és felforraljuk beletesszük a húst. Lassú tűzőn puhára főzzük. Nálam 2,5 óra volt.


Tarhonyával, céklával és volt aki csemege uborkával ette. :)
Tarhonya receptje itt.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis