Receptje:
5 db tojás
30 dkg cukor
20 dkg liszt
5 kanál viz
Tetejére:
lekvár ízlés szerint
10 db tojás fehérje
15-20 dkg porcukor
Klasszikus vizes piskótát készítünk. Szétválasztjuk a fehérjét a sárgájától. Sárgáját a cukorral és kanalanként a vízzel kikeverjük én robottal szoktam. A tojás fehérjét félig felverjük fokozatosan bele keverjük a porcukrot, kemény habbá verjük. A fehérje habot és a lisztet kanalanként hozzákeverjük a tojássárgájához. Sütő papírral bélelt tepsibe ( 33x30 cm ) tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben szép sárgára sütjük (tűpróba) . Rákenjük a lekvárt utána a kemény habbá vert tojásfehérjét ( kis citromlét lehet hozzá tenni ). 150 fokon még sütjük 10-15 percet.
Nagyon finom könnyű édesség!
2 megjegyzés:
Mary ! hogy ezt miért nem tegnap csináltad ??? --- ma nem tudtam már mit kezdeni a tojásfehérjékkel, de aztán én is elhasználtam a felét. De legközelebb ezt ki fogom próbálni. nagyon jól néz ki. Csak én még vizespiskótát az életben nem sütöttem. Arányok ????
Köszönöm szépen!
Viki ott a recept leírtam mindent. De ha még kérdésed van nyugodtan tedd föl.
Megjegyzés küldése