2010. február 6., szombat

Csokis torta.

 
Utóbbi időben hétvégére torta vagy valamilyen piskóta alapú süteményt készítek.  Kísérletezgetés ez a krémekkel és a piskótával. Ma vizes piskóta készült. 
Hozzávalók a piskótához: 
6   db    tojás 
36  dkg    cukor
24   dkg    liszt
kés hegynyi sütőpor 
6 evő kanál víz.

 Tojásokat szétválasztom a fehérjét robotgép habverőjével  felverem, félreteszem.
A tojássárgáját a cukorral és kanalanként a vízzel  szintén  robotgéppel felverem.
Az átszitált lisztet és sütőport és a tojás fehérje habját hozzákeverem a tojássárgájás masszához. Ezt a habverő 1-es fokozatával teszem.
Sütőpapírral kibélelt 33x30 tepsibe teszem. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütőm.
Krém:
2 csomag Dr. Oetker csoki pudingpor.
6  dl.,     tej
3 evőkanál   cukor
20 dkg  margarin (ráma)
15  dkg porcukor
csokis-meggy aroma izlés szerint (elhagyható)

A pudingport, tejjel, cukorral állandó kevergetés mellett felfőzzük.
Kihűtjük!  A margarint habosra keverjük a cukorral és az aromával.
Utána a kihűlt pudingot lassan kanalanként hozzá keverjük.
A kihűlt piskótát kettőbe vágjuk. Alját megkenjük krémmel. Rátesszük a tetejét azt is és az oldalát is megkenjük. Ízlés szerint dekoráljuk!
Bármilyen puding porral készíthetünk ehhez hasonló krémet.   

 


4 megjegyzés:

Kiskukta írta...

Szép lett nagyon! Keresed a tökéletest?

Mary írta...

Keresem igen. De semmi se az. Lényeg, hogy finom legyen. Jövő hétvégén szülinap lehet, hogy kipróbálom a fondant.

Viki írta...

Ne légy kishitü Mary!!! hiszen olyan szép ez a torta, hogy csak úgy csurdogál a nyálacskám. Jöttem egy kicsit elsímítani a szélét :)

Mary írta...

Elkéstél Viki már csak az emléke van !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis