Utóbbi időben hétvégére torta vagy valamilyen piskóta alapú süteményt készítek. Kísérletezgetés ez a krémekkel és a piskótával. Ma vizes piskóta készült.
Hozzávalók a piskótához:
6 db tojás
36 dkg cukor
24 dkg liszt
kés hegynyi sütőpor
6 evő kanál víz.
Tojásokat szétválasztom a fehérjét robotgép habverőjével felverem, félreteszem.
A tojássárgáját a cukorral és kanalanként a vízzel szintén robotgéppel felverem.
Az átszitált lisztet és sütőport és a tojás fehérje habját hozzákeverem a tojássárgájás masszához. Ezt a habverő 1-es fokozatával teszem.
Sütőpapírral kibélelt 33x30 tepsibe teszem. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütőm.
Krém:
2 csomag Dr. Oetker csoki pudingpor.
6 dl., tej
3 evőkanál cukor
20 dkg margarin (ráma)
15 dkg porcukor
csokis-meggy aroma izlés szerint (elhagyható)
A pudingport, tejjel, cukorral állandó kevergetés mellett felfőzzük.
Kihűtjük! A margarint habosra keverjük a cukorral és az aromával.
Utána a kihűlt pudingot lassan kanalanként hozzá keverjük.
A kihűlt piskótát kettőbe vágjuk. Alját megkenjük krémmel. Rátesszük a tetejét azt is és az oldalát is megkenjük. Ízlés szerint dekoráljuk!
Bármilyen puding porral készíthetünk ehhez hasonló krémet.
4 megjegyzés:
Szép lett nagyon! Keresed a tökéletest?
Keresem igen. De semmi se az. Lényeg, hogy finom legyen. Jövő hétvégén szülinap lehet, hogy kipróbálom a fondant.
Ne légy kishitü Mary!!! hiszen olyan szép ez a torta, hogy csak úgy csurdogál a nyálacskám. Jöttem egy kicsit elsímítani a szélét :)
Elkéstél Viki már csak az emléke van !
Megjegyzés küldése