2010. február 12., péntek

Rakott káposzta.

Szerdán este kezdtük Dani fiammal elkészíteni ezt a könnyűnek éppen nem mondható ételt.
Hozzávalók:
1,5     kg        Savanyú káposzta
1        kg        Sertés darált hús ( más darált húsból is elkészíthető)
20      dkg      Rizs
4        fej        Vöröshagyma
15      dkg      Füstölt szalonna 
450     g         Tejfől
 1       db        tojás     
Só, bors, paprika, csípős paprika krém, olaj és sertés zsír.
Előző este előkészítettük:
A káposztát  olajon megpároljuk sóval,borssal, paprikával, fűszerezzük.
A szalonnát kockára vágjuk megpirítjuk lehet alá tenni egy kis olajat is.
Megpucolt vöröshagymát kockára vágjuk a szalonnához adjuk. Üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a húst és a fenti fűszereket. Készre pároljuk a káposztát és a húst is. Hideg  helyre tesszük (akkor ha nem aznap készítjük készre). Munka nagyját eddig Dani végezete nagyon jól tud fűszerezni jobban mint én!
Másnap reggel sóval borssal megpároljuk a rizst ha kész hozzá keverjük a húshoz.
Kacsasütő jénait kizsíroztam bele tettem a fele káposztát rá a hús-rizskeveréket és a másik fele káposztát:
A tojást pici sóval felverem belekeverem a tejfölt és jól elkeverem. 
Ráöntöm a káposzta tetejére:

 
200 fokra előmelegített sütőben készre sütőm: 

9 adag lett belőle.

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Nagyon szeretem. És itt ülök egy adag sajtostésztával. Erre jövök és benézek hozzád... :)

Mary írta...

Mi ma tojásos levest ettünk túros palacsintával!:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis