Hozzávalók:
1,5 kg Savanyú káposzta
1 kg Sertés darált hús ( más darált húsból is elkészíthető)
20 dkg Rizs
4 fej Vöröshagyma
15 dkg Füstölt szalonna
450 g Tejfől
1 db tojás
Só, bors, paprika, csípős paprika krém, olaj és sertés zsír.
Előző este előkészítettük:
A káposztát olajon megpároljuk sóval,borssal, paprikával, fűszerezzük.
A szalonnát kockára vágjuk megpirítjuk lehet alá tenni egy kis olajat is.
Megpucolt vöröshagymát kockára vágjuk a szalonnához adjuk. Üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a húst és a fenti fűszereket. Készre pároljuk a káposztát és a húst is. Hideg helyre tesszük (akkor ha nem aznap készítjük készre). Munka nagyját eddig Dani végezete nagyon jól tud fűszerezni jobban mint én!
Másnap reggel sóval borssal megpároljuk a rizst ha kész hozzá keverjük a húshoz.
Kacsasütő jénait kizsíroztam bele tettem a fele káposztát rá a hús-rizskeveréket és a másik fele káposztát:
A tojást pici sóval felverem belekeverem a tejfölt és jól elkeverem.
Ráöntöm a káposzta tetejére:
200 fokra előmelegített sütőben készre sütőm:
9 adag lett belőle.
2 megjegyzés:
Nagyon szeretem. És itt ülök egy adag sajtostésztával. Erre jövök és benézek hozzád... :)
Mi ma tojásos levest ettünk túros palacsintával!:)
Megjegyzés küldése