2010. április 24., szombat

Diós pillangó.

Nagyon finom péksütemény E. Margit oldalán  Limara receptje kicsit lefelé kell menni magához a recepthez.
Régóta készítem általában levesekhez de szerintem bármikor lehet fogyasztani!
"Diós Pillangó/ Limara
Kiindulás a hajtovány tésztája volt:
2,7 dl tej
1,5 tk. só
0,5 dl olaj
1 tojás sárgája
60 dkg liszt
1 tk. cukor
2,5 dkg élesztő
Gépben kissé lágyabb kelttésztát dagasztattam, majd duplájára kelesztettem. Ezután vékony téglalapra nyújtottam, megkentem nem túl vastagon, sárgabaracklekvárral, megszórtam 20 dkg daráltdió, 12 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja és egy marék mazsola keverékével. Feltekertem mint a bejglit, trapézokra vágtam, középen lenyomtam egy vékonyabb fakanál nyelével. tepsin megint kelesztettem fél órát, ezután lekentem a tojásfehérjével, megszórtam díszítőcukorral és 180-200 fokos sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütöttem."


Limara blogján  csak a Hajtovány receptjét találtam Margitkától ezért másoltam át a receptet ide.
Annyit változtattam, hogy az olaj helyett 5 dkg vajat tettem bele mi vajjal jobban szeretjük.

Részletek, ahogy én csináltam:
Kinyújtás után négybe vágtam a tésztát megkentem lekvárral:
Rászórtam a diós keveréket nálam most a mazsola kimaradt.

Feltekertem és felvágtam:



Kelt fél órát bekentem tojásfehérjével és megszórtam kristálycukorral dísztőcukrom nem volt de így is finom lett!
Készre sütve:
 

9 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon szépségesek lettek

Mary írta...

Köszönöm Bianka!

Liza írta...

Ezt a receptet már én is kinéztem magamnak,de még nem szántam rá magam. Nagyon guszták a pillangóid!

Edó írta...

Nagy kedvencunk,millioszor keszitettem mar!:) GYonyoruek lettek Mary!

Mary írta...

Liza nyugodtan készítsd el megéri!
Ugye Edó milyen finom! :)

Brigitta írta...

Nagyon szépek,guszták.!!

Mary írta...

Köszi Brigi! :)

Andi írta...

Nagyon szépek!Nekem kicsit bonyolult, de én analfabéta vagyok sütés terén.
De jók a fázis fotók, egyszer nekiállok!

Mary írta...

Andi én is analfabéta voltam de kitartásom beérett meg a családom is kivárta míg megtanultam sütni főzni!
De még most is van ami nem sikerül mindig újra kell próbálni! Megéri!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis