Régóta készítem általában levesekhez de szerintem bármikor lehet fogyasztani!
"Diós Pillangó/ Limara
Kiindulás a hajtovány tésztája volt:
2,7 dl tej
1,5 tk. só
0,5 dl olaj
1 tojás sárgája
60 dkg liszt
1 tk. cukor
2,5 dkg élesztő
Gépben kissé lágyabb kelttésztát dagasztattam, majd duplájára kelesztettem. Ezután vékony téglalapra nyújtottam, megkentem nem túl vastagon, sárgabaracklekvárral, megszórtam 20 dkg daráltdió, 12 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja és egy marék mazsola keverékével. Feltekertem mint a bejglit, trapézokra vágtam, középen lenyomtam egy vékonyabb fakanál nyelével. tepsin megint kelesztettem fél órát, ezután lekentem a tojásfehérjével, megszórtam díszítőcukorral és 180-200 fokos sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütöttem."
Limara blogján csak a Hajtovány receptjét találtam Margitkától ezért másoltam át a receptet ide.
Annyit változtattam, hogy az olaj helyett 5 dkg vajat tettem bele mi vajjal jobban szeretjük.
Részletek, ahogy én csináltam:
Kinyújtás után négybe vágtam a tésztát megkentem lekvárral:
Rászórtam a diós keveréket nálam most a mazsola kimaradt.
Feltekertem és felvágtam:
Kelt fél órát bekentem tojásfehérjével és megszórtam kristálycukorral dísztőcukrom nem volt de így is finom lett!
Készre sütve:
9 megjegyzés:
Nagyon szépségesek lettek
Köszönöm Bianka!
Ezt a receptet már én is kinéztem magamnak,de még nem szántam rá magam. Nagyon guszták a pillangóid!
Nagy kedvencunk,millioszor keszitettem mar!:) GYonyoruek lettek Mary!
Liza nyugodtan készítsd el megéri!
Ugye Edó milyen finom! :)
Nagyon szépek,guszták.!!
Köszi Brigi! :)
Nagyon szépek!Nekem kicsit bonyolult, de én analfabéta vagyok sütés terén.
De jók a fázis fotók, egyszer nekiállok!
Andi én is analfabéta voltam de kitartásom beérett meg a családom is kivárta míg megtanultam sütni főzni!
De még most is van ami nem sikerül mindig újra kell próbálni! Megéri!
Megjegyzés küldése