Picit túl dekoráltam de ennek is oka van. 3 féle habzsákot próbálok használni.
Nyáron több ünnepünk van és erre gyakorlok most már minden héten.
A dekorálás itt is egy próba volt lehetne szebb is de most ez van. Ízre nagyon finom lett aminek örülök!
Közeliben ilyen lett a dekoráció!
Hozzávalók a piskótához:
5 db tojás
30 dkg cukor
20 dkg liszt
1 dkg szódabikarbóna
5 kanál víz
Krémhez:
0,5 l tej
3 púpozott kanál liszt
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
10 dkg dió
rum aroma ,
1 csomag vaníliás cukor
Tojásokat szétválasztom. Fehérjét kemény habbá verem. Sárgáját a cukorral kanalanként a vízzel jó alaposan felverem (kb 10 perc). Habverő legmagasabb fokozatán. 1-es fokozatra leveszem a habverőt kanalanként hozzá keverem a tojás fehérjét és az átszitált lisztet és szódabikarbonát. Téglalap alakú keretes tepsiben 200 fokon 40 percet sütöttem.Közben előkészítem a krémet. Tejben forrásig felfőzőm a lisztet félre teszem kihűlni.
Szoba hőmérsékletűre kihűlt beteszem a hűtőbe.
Kikeverem közben a margarint és a porcukrot.
A kihűlt tejes krémet hozzá keverem. Ketté vágom a kihűlt piskótát megtöltöm a krémmel és dekorálom.
Dekor krém: 10 dkg margarin, 3 dkg porcukor 1 kávés kanál kakaó habosra keverve.
Ezt én először vajjal készítettem de úgy kemény lett a krém ezért tettem hozzá 5 dkg margarint meg pici porcukrot de igy meg túl sok lett. Ezért legközelebb margarinnal készítem a fenti módon.
5 megjegyzés:
Nagyon szeretem a dió tortát. Kérhetek?
Bianka persze, hogy kérhetsz! Van még!
Mary! Nekem is jöhet a diótorta :)) Na de most amit mondok, nem is fogod elhinni. Nekem még habzsákom sincs, pedig hogy vágyom utána ?????
Mary! A vörösboros marhapörkölt és a VIDEÓK nem jönnek be !!
Vikim három van egy régi ami nagy méretű kinyomós, egy közepes amit a Lehelen vettem ezt használtam most. Egyet meg a Cora-ba vettem, azok kicsik. Némi gyakorlás után bemutatóm ! Dió torta megy Viki!
Videó nézőt még most tanulom de az lehet, hogy dia lesz türelmet kérek! Dolgozom rajta!
Megjegyzés küldése