2010. június 5., szombat

Mexikóis rizses hús.

Könnyű tavaszias ebédünk volt tegnap és ma. 
  Hozzávalók ( 8 adaghoz) :
 75 dkg pulyka mell de bármilyen más sovány hús jó hozzá
 25 dkg mirelit mexikóis keverék
40 dkg rizs , só, bors, Vega fűszer, petrezselyem, olaj.

Kockára vágjuk a húst jól megmossuk lecsöpögtetjük.  
Felmelegített  olajba tesszük, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a vega fűszert.
 Lefedjük fedővel és körülbelül 40 percig pároljuk ( puha legyen).
 Lesütjük zsírjára  rátesszük  a  mexikói keveréket és azzal is zsírjára sütjük.
 Jól megmosott megpucolt rizst  kb 15 percig áztatjuk.
 Leszűrjük rátesszük a mexikóis húsra hozzá tesszük a petrezselymet jól átforgatjuk és felöntjük kb 1 liter vízzel.  Forrástól számítva 15 percet főzzük. 10-15 percet állni hagyjuk ezután átkeverjük és tálaljuk.


6 megjegyzés:

Andi írta...

Ezt ki fogom próbálni, nagyon jól hangzik. Istenien néz ki!!!

Mary írta...

Köszi Andi! Nálunk elég régóta készül és szeretjük nagyon!

Bianka írta...

Ötletes, ki fogom próbálni, mert én imádom a rizses húst, férj megeszi. Így hátha nagyobb lesz rá az érdeklődése :)

Mary írta...

Szeretem a rizst feldobni valamilyen zöldséggel! Nyugodtan próbáld ki Bianka finom nagyon.

Viki írta...

Jaj de rég járam Nálad Mary! de most bepótolok mindent és végigkóstolom az utóbbi napok termését a konyhádban :) Egyébként imádjuk a mexikóit is, na és a rizses húst is. Adtál is egy jó ötletet :))

Mary írta...

Örülök Viki, hogy tudok ötletet adni!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis