2010. június 17., csütörtök

Zöldborsó leves.

Hozzávalók:
1   kg     zöldborsó
5  szál    sárgarépa
2  szál    fehérrépa
petrezselyem, só, bors, vega füszer keverék,
1  kanál liszt
4  dkg   tészta



A zöldborsót és a zöldségeket megpucoltam, megmostam,felkarikáztam olajon a fűszerekkel megpároltam.
3 liter vizet felforraltam megsóztam, beletettem a megpárolt zöldséget és borsót a tésztát. Közben a megmaradt olajon megpároltam a felvágott petrezselymet.  1 kanál lisztet hozzá adva rántást készítettem.
Amikor a zöldségek és a tészta megpuhult hozzá adtam a rántást a leveshez. Összeforralás után tálaltam.

6 megjegyzés:

Kiskukta írta...

Nagyon szeretem, de egyedül vagyok a családban a rajongásommal. Egy tányérral elfogadnék!

Írtam neked levelet a napokban, megkaptad?

Mary írta...

Küldök szívesen Noémi!
Jó, hogy szóltál megfeledkeztem róla!
Természetes, hogy küldők receptet!Válaszolok majd!

Mónika írta...

Nagyon finom a zsenge borsóleves.

Mary írta...

Igen Móni nagyon finom! Mi nagyon szeretjük.

Bianka írta...

Nagyon finom én hétvégére készítem

Mary írta...

Köszi Bianka! Mennek a szezonális ételek!:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis