2010. július 27., kedd

Meggyes torta.+ gyümölcstorta forma.

Tavalyról maradt meggy dzsemem ezt használtam a tortához.
A recept eredetileg alma tortához volt de meggyel is nagyon finom.
Nova szakácskönyv Édességes könyvéből van a recept.
Tészta receptje:
Hozzávalók:
25    dkg     liszt
15    dkg     hideg vaj 
  2  kanál    cukor
2-3 kanál   hideg víz
Tésztát gyúrunk az alapanyagokból. Lefedve egy órára hűtőbe tesszük.  
Nekem a tészta az előírt 24 cm-es formához kevés volt legközelebb 1,5 szeres mennyiséggel fogok dolgozni.
Így csak rácsozni tudtam és nem lefedni. 
Töltelék hozzávalók:
70          dkg          meggy dzsem
10          dkg          darált dió
  2          kanál        cukor
  1          kanál        citromlé
  1          kanál        étkezési keményítő
  fahéj és rumaroma ízlés szerint.
Tölteléket összekevertem.
Sütőt 200 fokra bekapcsoltam.
1 óra letelte után a tésztát kivettem a hűtőből vékonyra a tortaforma méretére nyújtottam.
Beletettem a formába eligazítottam rátettem a tölteléket. Maradék tésztát kinyújtottam derelye vágóval csíkokat vágtam és ráhelyeztem a tortára. Betettem sülni.








A  formát a Tesco-ba  vettem  nagyon praktikus könnyen kiemelhető belőle a sütemény. 

                                                        Van még lehet kérni egy szeletkét!
Még egy megjegyzés nyomtató barát lettem!

6 megjegyzés:

Andi írta...

Gyönyörűűűű!!!!

Mary írta...

Köszi Andi! Tiborom nem ette a meggyes dolgokat de ennek a sütinek olyan illata volt, hogy megkóstolta és meg is ette! Nekem ez nagyon megérte!

Yldyco írta...

Mary szupi ez a sütőforma!!!

Mary írta...

Yldyco csak ajánlani tudom nagyon jó.
Kenni se kellett!

Bianka írta...

Nagyon finom, igazán fenséges

Mary írta...

Köszi Bianka ! Azóta megcsináltam az almás változatot is az is finom!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis