A recept eredetileg alma tortához volt de meggyel is nagyon finom.
Nova szakácskönyv Édességes könyvéből van a recept.
Tészta receptje:
Hozzávalók:
25 dkg liszt
15 dkg hideg vaj
2 kanál cukor
2-3 kanál hideg víz
Tésztát gyúrunk az alapanyagokból. Lefedve egy órára hűtőbe tesszük.
Nekem a tészta az előírt 24 cm-es formához kevés volt legközelebb 1,5 szeres mennyiséggel fogok dolgozni.
Így csak rácsozni tudtam és nem lefedni.
Töltelék hozzávalók:
70 dkg meggy dzsem
10 dkg darált dió
2 kanál cukor
1 kanál citromlé
1 kanál étkezési keményítő
fahéj és rumaroma ízlés szerint.
Tölteléket összekevertem.
Sütőt 200 fokra bekapcsoltam.
1 óra letelte után a tésztát kivettem a hűtőből vékonyra a tortaforma méretére nyújtottam.
Beletettem a formába eligazítottam rátettem a tölteléket. Maradék tésztát kinyújtottam derelye vágóval csíkokat vágtam és ráhelyeztem a tortára. Betettem sülni.
A formát a Tesco-ba vettem nagyon praktikus könnyen kiemelhető belőle a sütemény.
Van még lehet kérni egy szeletkét!
Még egy megjegyzés nyomtató barát lettem!
6 megjegyzés:
Gyönyörűűűű!!!!
Köszi Andi! Tiborom nem ette a meggyes dolgokat de ennek a sütinek olyan illata volt, hogy megkóstolta és meg is ette! Nekem ez nagyon megérte!
Mary szupi ez a sütőforma!!!
Yldyco csak ajánlani tudom nagyon jó.
Kenni se kellett!
Nagyon finom, igazán fenséges
Köszi Bianka ! Azóta megcsináltam az almás változatot is az is finom!
Megjegyzés küldése