2010. október 17., vasárnap

Gyümölcs leves

Ma ünnepi ebéd volt nemcsak a vasárnak okán hanem férjemnek születésnapja is van. 
Jeles alkalmakkor az ünnepelt kedvenc ételei kerülnek terítékre.
Gyümölcs leves párom kedvence ezért készíttettem. 
Általában a hűtési idő miatt előző nap szoktam elkészíteni így ez  tegnap délután készült.
Hozzávalók:
1    üveg  kimagozott  (persze lehet mirelit is vagy nyáron friss gyümölcsből.)
2     db    alma   ( bármilyen gyümölcsből lehet ki mit szeret)
ízlés szerint: cukor, citromlé, egész fahéj, szegfűszeg)
2    doboz   200. grammos tejszín
1    kanál     liszt
Almát megpucoltam felszeleteltem vízzel feltettem főni. 
Hozzá adtam a citromlét, cukrot, fahéjt és a szegfűszeget. 
Amikor az alma megpuhult hozzá öntöttem a meggy befőttet.
Összefőztem. A tejszínt a liszttel csomó mentesre kevertem.
Hozzá öntöttem a leveshez  és összeforraltam.
Hidegen tálaltam.
Holnap hozom az ünnepi ebéd következő fogását!
 

6 megjegyzés:

Brigitta írta...

Boldog szülinapot a férjednek!
A levest én is imádom!:)

Mary írta...

Köszi Brigi! Nem csodálom, mert nagyon finom!:)

Bianka írta...

Sok boldogságot a férjnek, nagyon finom lehet a leves

Mary írta...

Köszönöm Bianka! :) Férjem is köszöni!:)

Viki írta...

Mary! Boldog születésnapot a ház urának. Imádjuk a gyümölcs leveseket. S Gyönyörü a tortád is, amit a gyerekeknek készitettél. Igazi mester lettél. Gratulálok.

Mary írta...

Viki drága, hogy én neked mennyire örülök! Köszönjük szépen kedvességed! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis