2010. november 13., szombat

Túrós rétes

Némi kísérletezés után  akadtam rá erre a receptre Horváth Ilona klasszikus recept könyvében.
Én nagyon minimálisan átalakítottam de ez nem sok változást jelent.
Réteslapok spar márkatermék volt illetve a túró is az 25 dkg-os dobozos zsír szegény túrót használtam.
Hozzávalók:
4 db réteshez
8   db   rétes lap
75  dkg  túró
6  kanál cukor
3  db   tojás
2   kanál tejföl + 2 a kenéshez
2  kanál  gríz + a réteslapra
vaníliás cukor, reszelt citromhéj, olaj
Túrót áttörtem hozzá adta a tojás sárgákat a fehérjét külön felvertem.
Hozzá adtam a többi hozzávalót a túróhoz jól kikevertem robotgéppel. 
Hozzá adom a tojás fehérjét és lazán belekeverem. 
Deszkára teszek nedves konyha ruhát kihajtok egy rétes lapot 
vékonyan megkenem 2 kanál tejföl 1 kanál olaj keverékével.
Ráteszem a második lapot azt is megkenem.
Megszórom grízzel. 4-5 kanál túrót teszek rá keskeny csíkba, két szélét behajtom.
Konyharuha szépen lazán feltekerem átteszem sütőpapírral kibélelt tepsire ( lehet zsírozott tepsire is).  
Megkenjük tejfölös olajjal. 
 Mind ezt háromszor megismételjük. 200 fokra elő melegített sütőbe tettem szép pirosra sütjük.
Finom könnyű karfiol leves mellé volt:
   




5 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom, szívesen elfogadtam volna

ivan írta...

Kedvencim közé tartozik a túrós rétes.Milyen jó párosítás a karfiol levessel,kipróbálom.:)

Mary írta...

Bianka nálunk is mindenki így van vele!:)
Nyugodtan próbáld Iván nagyon finom együtt a kettő!:)

Vali írta...

Mindkettőt szeretem. Ide vele.

Mary írta...

Küldöm Vali!:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis