Némi kísérletezés után akadtam rá erre a receptre Horváth Ilona klasszikus recept könyvében.
Én nagyon minimálisan átalakítottam de ez nem sok változást jelent.
Réteslapok spar márkatermék volt illetve a túró is az 25 dkg-os dobozos zsír szegény túrót használtam.
Hozzávalók:
4 db réteshez
8 db rétes lap
75 dkg túró
6 kanál cukor
3 db tojás
2 kanál tejföl + 2 a kenéshez
2 kanál gríz + a réteslapra
vaníliás cukor, reszelt citromhéj, olaj
Túrót áttörtem hozzá adta a tojás sárgákat a fehérjét külön felvertem.
Hozzá adtam a többi hozzávalót a túróhoz jól kikevertem robotgéppel.
Hozzá adom a tojás fehérjét és lazán belekeverem.
Deszkára teszek nedves konyha ruhát kihajtok egy rétes lapot
vékonyan megkenem 2 kanál tejföl 1 kanál olaj keverékével.
Ráteszem a második lapot azt is megkenem.
Megszórom grízzel. 4-5 kanál túrót teszek rá keskeny csíkba, két szélét behajtom.
Konyharuha szépen lazán feltekerem átteszem sütőpapírral kibélelt tepsire ( lehet zsírozott tepsire is).
Megkenjük tejfölös olajjal.
Mind ezt háromszor megismételjük. 200 fokra elő melegített sütőbe tettem szép pirosra sütjük.
Finom könnyű karfiol leves mellé volt:
5 megjegyzés:
Nagyon finom, szívesen elfogadtam volna
Kedvencim közé tartozik a túrós rétes.Milyen jó párosítás a karfiol levessel,kipróbálom.:)
Bianka nálunk is mindenki így van vele!:)
Nyugodtan próbáld Iván nagyon finom együtt a kettő!:)
Mindkettőt szeretem. Ide vele.
Küldöm Vali!:)
Megjegyzés küldése