2011. június 12., vasárnap

Mézes kesudió fehér csoki ganache-ben ...

Ez egy fantázia bonbon.  Ami ma készült és szerintünk finom lett.
Történet múlt hét szombaton kezdődött azzal, hogy elmentünk a lidl-be vásárolni már nem először fáztam bent de most nagyon fáztam. Főztem és egy tortát befejeztem aztán lepihentem amire felébredtem egy nátha jött ki rajtam ami a múlt héten hol elmúlik hol előjön. Valószínű allergia lesz de a megoldás várat magára. Erről később írok. Gyors ételek készültek a héten édességnek fagyi a családnak meg néha bonbon.
Ami a képen szív formájú az a mézes kesudiós. Először a fehér csoki ganaché-t készítettem el.   100 g tejszínt  felmelegítek ebbe teszek 200 g felkockázott fehércsokit jó krémesre  kis lángon kikeverem. Kesudiót negyedeltem, mert elég nagyok voltak. 1 kanálnyi mézen pirítottam meg ezt is félre tettem hűlni.
Ezt hagyom kihűlni. 70 %-os étcsokit temperáltam  kikentem vele a bonbon formát ezután hűtőbe tettem. 
Fél óra múlva kivettem a formát beletettem a fehércsokis ganaché-t habzsák segítségével de csak a bonbon forma feléig ezután jött a kesudió és újra a ganache. Fél óra hűtőben való pihenés után temperált étcsokival lezártam a bonbonokat. Egy óra után szedtem ki a formából. Macinak is ízlett! :)
Mellette lévő bonbonok fehér csoki bevonatosban milka mogyoró krémes ganaché-val töltöttem. Étcsoki bevonatost a fenti fehércsokis ganaché-vel lett töltve.  További bonbon receptek itt.

9 megjegyzés:

Mónika írta...

Finom lehet. Ügyes vagy!

Mary írta...

Köszi Móni!:)

Ditta tortái írta...

Mary,nagyon fincsi lehet,jobbulást Neked gyógyuljál minél előbb,mi is meghűltünk az egész család,lehet,hogy Neked is csak az,nem pedig allergia.

Mary írta...

Köszönöm szépen Ditta! Majd kiderül, hogy mi az de eleve allergiás vagyok és bármikor jöhet még hozzá valami. :(

Bianka írta...

Nagyon finom lehet, neked meg jobbulást

Mary írta...

Köszönöm Bianka. Már egész jól vagyok.:)

Viki írta...

Marym ! Találj ki még vagy 5-6 jó kis saját ötletet és elmulik a nátnád :) Na jó jó, vicceltem. Jobbulást Neked. A bonbonajaid pedig fantasztikusak. Remélem nálad tudok kommentelni, mert saját magamnál még posztolni sem, lassan egy hónapja.
Viki

Viki írta...

Marym! Talán jövök Hozzád posztolni, Nálad minden olyan egszerüen megy :)

Mary írta...

Viki egész jól vagyok! Gyere nyugodtan posztolni! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis