Sikerült megkoldanom a Picasa-s gondomat tehát jön a : Francia almatorta.
Vanília krémes fánkoknál már bemutatott Édességek könyvéből van ez recept is. Nekem egyik kedvenc süteményem ez a nagyon finom almatorta.
Hozzávalók ( egy 28 cm-es kapcsos tortaformához):
7,5 dkg puha vaj
15 dkg cukor
2 ek vaníliás cukor
csipet só
4 db tojás
10 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
1 tk sütőpor
75 dkg savanykás alma
( nekem fél kiló elég általában)
1, 5 dl tejföl
1 ek porcukor
A vajat 10 dkg porcukorral, 1 evőkanál vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük, ezután apránként hozzá adjuk a 2 tojást, majd a lisztet, a keményítőt és a sütőport hozzákeverve tésztává gyúrjuk.
Az almát meg hámozzuk, a magházát kivágjuk és fél cm vastag szeletekre vágjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát kivajazott formába töltjük és a tetejét elsimítjuk. Szépen elrendezzük rajta az alma szeleteket. A süteményt a sütő alsó rácsán 35 percig sütjük. A tejfölt a megmaradt tojásokkal, a fennmaradó cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük. A tejfölös keveréket ráöntjük az almás süteményre és a sütőbe vissza téve még 25 percig sütjük. A már kihűlt tortát porcukorral meghintjük.
Előkészítési idő: 45 perc. Sütési idő: 1 óra
Egy szelet. :)
4 megjegyzés:
Nagyon, nagyon finom
Bianka az! :)
Marym! Vittem a jó kis receptedet. Jó lenne megsütni, de mostanság nagyon hanyagolnom kell az ilyen fajta finomságokat. Igy is szenvedek a saját sütkérezéseimtől is :)
Nagyon finomnak tűnik. ki kellene próbálni.
Vikikém egészen fiatal korom óta sütőm és imádom de a család is. Egy baja van hamar elfogy! Próbáld ki! :)
Megjegyzés küldése