2011. szeptember 24., szombat

Francia almatorta

Sikerült megkoldanom a Picasa-s gondomat tehát jön a : Francia almatorta.
Vanília krémes fánkoknál már bemutatott Édességek könyvéből van ez recept is. Nekem egyik kedvenc süteményem ez a nagyon finom almatorta.
Hozzávalók ( egy 28 cm-es kapcsos tortaformához):
7,5    dkg    puha  vaj
15   dkg    cukor
2 ek vaníliás cukor
csipet só
4  db  tojás
10  dkg  liszt
5  dkg  étkezési keményítő
1  tk  sütőpor
75  dkg savanykás alma
( nekem fél kiló elég általában)
1, 5 dl tejföl
1 ek  porcukor
A vajat 10 dkg porcukorral, 1 evőkanál vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük, ezután apránként hozzá adjuk  a 2 tojást, majd a lisztet, a keményítőt és a  sütőport hozzákeverve  tésztává gyúrjuk.
Az almát meg hámozzuk, a magházát kivágjuk és fél cm vastag szeletekre vágjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát kivajazott formába töltjük és a tetejét elsimítjuk.  Szépen elrendezzük rajta az alma szeleteket. A süteményt a sütő alsó rácsán 35 percig sütjük.  A tejfölt a megmaradt tojásokkal, a fennmaradó cukorral és a vaníliás  cukorral összekeverjük. A tejfölös keveréket ráöntjük az almás süteményre és a sütőbe vissza téve még 25 percig sütjük. A már kihűlt tortát porcukorral meghintjük. 
Előkészítési idő: 45 perc.  Sütési idő: 1 óra

Egy szelet. :)






4 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon, nagyon finom

Mary írta...

Bianka az! :)

Viki írta...

Marym! Vittem a jó kis receptedet. Jó lenne megsütni, de mostanság nagyon hanyagolnom kell az ilyen fajta finomságokat. Igy is szenvedek a saját sütkérezéseimtől is :)
Nagyon finomnak tűnik. ki kellene próbálni.

Mary írta...

Vikikém egészen fiatal korom óta sütőm és imádom de a család is. Egy baja van hamar elfogy! Próbáld ki! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis