2014. február 5., szerda

Clatronic KM 3323. robotgép 3. rész


Három hét tapasztalatát foglalnám össze. Amikor keresgéltem a robot gépek között három szempontot kellett néznem egyik, hogy ne foglaljon nagy helyet, erős legyen, illetve dagasztásra tészták keverésére habverésre használnám. Kis helyet foglal kisebbet mint előtte a kenyérsütő. Dagasztásra szinte napi szinten használom jobb mint a kenyérsütő volt könnyű tésztákat dagaszt és gyorsabban 5-8 perc között 1-el indítok 2-re vált és ez pont elég kenyérsütőt amit csak dagasztásra kelesztésre használtam kiváltotta. Dagasztok vele kenyeret, kalácsot, blundel tésztát ennél a vaj keveréket pillanatok alatt kikeveri eddig kézzel végeztem, fánkot is dagasztott szintén jó lett és a pogácsát is jól bírta. Keleszteni a táljába szoktam konyharuhával takarom le.

Képek:



  
Piskótához eddig szétválasztottam a sárgáját a fehérjétől robottal egybe verem fel rögtön hozzáadva a cukrot 3-as fokozat két perc 4-es fokozat 4-5 perc. Ha vizes piskóta készül előre kimérem a vizet és fokozatosan adagolom hozzá műanyag tetőt nem használom, nem verődik ki. Lisztet mint eddig kézzel keverem bele. Kiöntős edény jó, mert kicsi a hely az adagoláshoz. Tejszínt könnyedén verte erre is jó.
  Tejszín hab ilyen vele.
Kenyérsütőm tartály és annak tartója cserére szorult közben az Ufesa tálas mixerem is lelassult és nagyon hamar melegedett gondolkodtam két félében de szerintem ez jobb megoldás volt. Későbbiekben is írok a tapasztalótokról. 

8 megjegyzés:

Unknown írta...

Én 3 éve használom ezt a típust. Érdemes hozzá beszerezni még habüstöt, és habverőt, lehet a cégtől külön vásárolni. És nem is horror összeg, 1000 Ft volt akkor, amikor én vettem a gépet. A habverő fejet én elég gyorsan szétkevertem, bár mentségére legyen, hogy rengeteget használom. Mindenkinek szívből ajánlom ezt a gépet, árban, és teljesítményben is tökéletes választás. <3
Mikus Melinda olvasó, cukász

Mary írta...

@Mikus Melinda cukrász és szövetszobrász
Szia Melinda!
Örülök, hogy írtál. Több helyen olvastam kis számban negatív kritikát. Szerintem akinek van rutinja az biztos, hogy nagy hasznát veszi ennek a robotgépnek! :)

Lonci írta...

Szia!

Játékra hívlak szeretettel:)

http://loncivendegloje.blogspot.hu/2014/02/ismerjuk-meg-egymast-ujra.htm

Marika63 írta...

Nagyon tetszik az új géped. Látszik, hogy ki is tudod használni. Készíts vele sok-sok finomságot!!

teller-cake írta...

Örülök, hogy bevált és ilyen jó segítőtársad! :)

Mary írta...

@Lonci
Köszi szépen Lonci! :)

Mary írta...

@Marika63
Marika igyekszem és köszönöm! :)

Mary írta...

@teller-cake
Én is örülök neki! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis