2018. február 24., szombat

Vajas kifli

Évek folyamán sok féle kiflit sütöttem. Aztán eljött az a idő amikor saját receptet kezdtem használni ami jól bevált. 
Ennek a receptje következik most.

Előző este elkészítem az elő tésztát:
2  dl   víz 
3 gramm élesztő 
20 dkg liszt
Jól összekeverem egy szilokon lapáttal. Letakarom egy konyharuhával es egy éjszakán át hagyom pihenni. 
Reggel kezdem a kiflit sütni. 
Hozzávalók:
1 dl tej 
1 db kocka cukor
12 gramm élesztő
2,5 dl víz
3 kanál burgonya pehely
5 dkg vaj 
40 dkg kenyér liszt /  Ha nincs jó a finom liszt. / 
20 dkg tönköly liszt
15 gramm só

A tejet langyosítom beleteszem a cukrot az élesztőt és felfuttatom. Az elő tésztát

elkeverem beleteszem a vajat. burgonya pelyhet, vizet, a tejben felfuttatott élesztőt, liszteket és a  tetejére a sót. 8 percet robotgéppel dagasztom aztán kézzel átgyúrom és 40 percet kelesztem. Kelesztés után 12 darabba vágom gömbölyűre formázom és hagyom kelni 15 percet. Kifliket formázok kinyújtva a tésztát vékonyra és feltekerem őket. Kelesztem 40 percet és 220 fokos sütőben sütőm körülbelül 15 percet. Sütés elött és után hideg vízzel lespriccelem.
Jó étvágyat !   




1 megjegyzés:

katalin írta...

Jól néz ki :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis